середа, 09 квітня 2008 19:08

Приміщення школи забрала міськрада

Полтавська обласна прокуратура 31 березня порушила кримінальну справу про нецільове використання 2,5 млн грн Миргородською міськрадою.

Місяць тому прокуратуру пікетували представники партій і громадських організацій Миргорода. Вимагали притягнути міських начальників до відповідальності за марнотратство.

— 2001 року міськрада витратили 2,5 мільйона гривень державних коштів на реконструкцію будівлі старої школи, тоді як поряд стояла не заповнена учнями новозбудована школа N1, — пояснює миргородський журналіст 29-річний Олег Багрій. Місяць тому він голодував під обласною прокуратурою.

У школах Миргорода є 2 тис. вільних навчальних місць. Відремонтований заклад виявився непотрібним. Тоді у старій школі чиновники запропонували розмістити виконавчі служби міськради.

Проти цього виступила місцева Рада політичних партій та громадських організацій. Їх представники вимагали пояснити, як використали державні 2,5 млн грн.

Три роки тому миргородці перегородили дорогу кортежу президента Віктора Ющенка, коли той їхав на Сорочинський ярмарок. Вимагали, аби глава держави розібрався з використанням державних грошей.

— Президент запросив мене в машину, якою сам керував, — згадує координатор Ради політичних партій та громадських організацій 56-річна Аза Шахмаметьєва. — У ній також сиділи Юрій Луценко, тодішній губернатор Полтавщини Степан Бульба. Доки ми їхали до Великих Сорочинців, я виклала президентові суть справи.

За місяць після розмови з Віктором Ющенком обласне управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС установило, що державні гроші пішли не на школу, а на реконструкцію адмінбудівлі міськвиконкому. Матеріали передали обласній прокуратурі. За три роки прокуратура таки порушила кримінальну справу.

Звинувачення прокуратури влада Миргорода заперечує.

— Стверджувати про нецільове використання грошей можна буде після рішення суду, — каже перший заступник міського голови Миргорода 44-річний Сергій Павленко. — Було багато перевірок. Усі вони підтверджують, що кошти використані за призначенням.

Павленко каже: 2002 року зробили реконструкцію старої будівлі, бо це архітектурна пам"ятка місцевого значення. Замінили підлогу, перекриття між поверхами, дах.

Нині відремонтоване приміщення пустує. Місцева влада каже, що на завершення ремонтних робіт потрібно ще 3 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Приміщення школи забрала міськрада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі