четвер, 07 серпня 2008 19:02

Прах померлих зберігатимуть у колумбарії

На Центральному кладовищі міська влада планує збудувати колумбарій — сховище урн із прахом після кремації. На його будівництво з міського бюджету виділили понад 70 тис. грн.

— Будівництво почнемо одразу, як надійдуть кошти, — каже начальник комунального підприємства "Спецкомбінат похоронно-ритуального обслуговування" Рамаз Бондович, 39 років. — Скільки коштуватиме ячейка для поховальної урни ще не вирахували.

Колумбарій заввишки 2,5 м та завдовжки 18 м розрахований на 120 комірок. На кладовищі його збудують неподалік входу за парканом. Комірки будуть з обох боків. Зверху на них прикріплюватимуть таблички з ім"ям, датою народження та смерті людини. За бажанням родичі можуть помістити на комірку фотографію.

— Колумбарій будується для економії місця та для людей, які не хочуть, щоб їх ховали у труні. В одній комірці поміщається до трьох урн, — продовжує Рамаз Бондович. — Бажаючих розмістити свій прах у колумбарії ще немає, бо ніхто про нього не знає. Щоб спалити тіло, його слід направити до Харківського крематорію.

Зараз ви читаєте новину «Прах померлих зберігатимуть у колумбарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі