четвер, 13 січня 2011 16:29

Поштарі погрожують перекрити дорогу

У Гадячі хочуть закрити поштове відділення та перевести його до сусідньої Лохвиці. Через реорганізацію близько півсотні гадяцьких листонош залишаться без роботи.

— П'ять років тому Гадяч намагалися приєднати до Зінькова, — розповідає заступник начальника Гадяцького центру поштового зв'язку №12 Мирослава Кива. — Тоді приїздила комісія з Києва і була вражена безглуздістю рішення. За висновками Одеської академії поштового зв'язку, яка розробляла методику оптимізації поштової мережі на Полтавщині, Гадяч назвали територіальним вузлом.

У Лохвиці будівля пошти має 600 "квадратів", у Гадячі це спеціально побудоване приміщення на 1100 кв.м. Населення Гадяцького району на 8 тис. більше, ніж Лохвицького. У Гадячі на 12 тис. більше жителів, ніж у Лохвиці. У районі працюють 29 поштових відділень.

У Гадячі зібрали понад 6 тис. підписів проти дій Полтавської дирекції. Напередодні Нового року працівників ознайомили з наказами про звільнення або зміну умов праці. Перший усі поштарі відмовилися підписувати, другий підписали одиниці.

Депутати обласної ради Володимир Беседа і Анатолій Попельнюх направили депутатський запит директорові Полтавської дирекції "Укрпошти" Миколі Хоменку. Там готують відповідь. Гадячани налаштовані відстоювати свою пошту в столиці. Погрожують у разі закриття перекрити дорогу, що веде на Лохвицю.

Реформу проводять у кількох містах області. Поштові центри Нових Санжар, Зінькова, Котельви хочуть приєднати до Полтавського, Глобинське — до Кременчуцького відділень.

Зараз ви читаєте новину «Поштарі погрожують перекрити дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі