Братовій тещі подарували електричну хлібопіч за 900 грн. Туди слід засипати інгредієнти, й вона сама за 4 год. усе перемішає й випече одну буханку вагою до 1,2 кг. Нині масово почали купувати такі пічки, бо ж домашня хлібина обходиться вдвічі дешевше від магазинної. Натомість у супермаркетах зникає борошно. Кажуть, воно дорожчатиме і тому його притримують. Хлібопекарі заявляють, що невдовзі піднімуть ціни на свою продукцію на третину.
У 1990-х, також у кризу, моя мама сама випікала білий хліб. Тато по знайомству придбав потрійну форму для випічки буханки-"кирпичика". Для тіста треба по одній столовій ложці солі й цукру, 30 г дріжджів, 2,5–3 кг борошна і 1,5 л теплої води. Замість води можна взяти сироватку чи молоко. Тісто має півгодини підійти. У духовці випікати 50 хв. Виходить 3 білі однокілограмові буханки.
Українець щомісяця з"їдає 17 буханок
Зазвичай хліб мама випікала ввечері. Саме в той час електрики задля економії відключали світло. Тож на кухні горіла свічка. Це додавало процесу якоїсь таємничості. Нині батьки хочуть закупити борошна, щоб випікати хліб.
За статистикою, українець щомісяця у середньому з"їдає 10,3 кг хліба. Це 17 буханок білого пшеничного.
Коментарі