вівторок, 25 вересня 2007 07:09

Померла поетеса Любов Ольшевська

— Вона писала про Батьківщину, про своє дитинство й тяжку долю матері, присвячувала вірші своїм дітям та чоловікові, — розповідає про творчість землячки Любові Ольшевської, 54 роки, з Великої Багачки вчителька української мови та літератури місцевої школи Ольга Голокоз.

Поетесу поховали 14 вересня. Жінка 20 років хворіла на поліартрит. Раніше працювала вихователькою в дитсадку "Дзвіночок", пішла на пенсію за станом здоров"я.

— Після народження сина Романа в неї почало крутити руки й ноги, — пригадує чоловік Павло Ольшевський, 54 роки. — Спершу обпиралася на палицю й милиці, а тоді пересіла на візок. Її рятували вірші. Останні півроку Любу мучили трофічні язви на ногах. Навіть лежати не могла. Спала, сидячи за столом із ручкою і зошитом в руках.

Свою першу збірку "Мелодія добра" Ольшевська видала 7 років тому. За два роки вийшли — "В пелюстках надій", "Сніг у жовтні" та поема "Марія". Частину книжок жінка безкоштовно роздавала школам і бібліотекам району. Остання робота поетеси — макет віршованої абетки в малюнках для 3-річного онука Владислава. Її за власний кошт видадуть донька-журналістка Наталія зі своїм чоловіком. 24-річний син Ольшевської Роман працює ветеринаром.

Зараз ви читаєте новину «Померла поетеса Любов Ольшевська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі