субота, 03 листопада 2007 07:01

Полтавський борщ подаватимуть у "грузинському" ресторані

  Шеф-кухар ресторанного комплексу ”Міміно” Олег Краснов: ”Випити чарку горілки із солоним огірком жоден полтавець не відмовиться”
Шеф-кухар ресторанного комплексу ”Міміно” Олег Краснов: ”Випити чарку горілки із солоним огірком жоден полтавець не відмовиться”

Сім років ресторан "Міміно" в Полтаві пропонує відвідувачам грузинську кухню. У листопаді тут відкриють нову залу, в якій подаватимуть страви європейської та східної кухонь, слов"янські і традиційно полтавські. Готуватиме їх шеф-кухар ресторану 31-річний Олег Краснов.


Грузинська кухня — це неодмінно кухар-грузин?

— Я не грузин, — сміється Краснов. — Але добре знаю рецептуру грузинських страв.

Які страви потрібно спробувати, щоб зрозуміти, що таке грузинська кухня?

— Обов"язково шашлик. Як і в Грузії, ми подаємо його з овочами на гарнір. Хачапурі готую з різними начинками. З печі гарячими подаю до столу. Популярна страва — самеба. У глиняному горщику запікаю посипані сиром та залиті вершками свинину, гриби, цибулю, яйця.

Скільки часу треба чекати замовлення?

— 20 хвилин. Ніколи не робимо заготовок.

Продукти замовляєте за кордоном?

— Будемо везти з Італії, Франції, Америки мідії, морепродукти, рибу та м"ясо, овочі.

Буває, щоб страву готували під вибагливого клієнта? Привозили для цього спеціальні продукти?

— Стикаємось із цим постійно. Якщо готуємо банкетні страви — йдемо на зустріч клієнтові. Завтра, наприклад, буде банкет, на який привезли свіжу охолоджену осетрину та спеціально відгодованих індиків.

Рецептами страв ділитесь?

— Коли мене кличуть в зал та запитують рецепт, я його розповідаю.

Яким є ваш сніданок?

— Снідаю гарячим шоколадом та круасаном. Часто готую омлет з овочами. Найбільше люблю італійську кухню. Вона схожа на українську.

Полтавські страви будуть у меню?

— Смачний український борщ.

Чи всім полтавцям ціни в ресторані по кишені?

— Стараємося не робити великих націнок. Зазвичай, нас відвідує середній плюс вищий клас полтавців. Часто приходять на бізнес-ланчі.

У ресторані на стінах багато фотокарток зірок з автографами...

— Зірки, які бувають у Полтаві, їдять у "Міміно". Приймали Філіпа Кіркорова, Анастасію Стоцьку, Яна Табачника, Тамару Гварцителі, Анжеліку Варум, Ірину Білик та, певно, ще кілька десятків відомих людей. Усі залишилися задоволеними. Стоцька написала "Пальчики оближешь".

Кого останнього пригощали?

— Леонід Агутін і Володимир Пресняков їли шашлики, картоплю, овочі, хачапурі.

А полтавці що обирають?

— М"ясо. Та й випити чарку горілки із солоним огірком жоден полтавець не відмовиться.

Зараз ви читаєте новину «Полтавський борщ подаватимуть у "грузинському" ресторані ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі