вівторок, 04 грудня 2007 18:15

Полтавцям роздадуть соціальні квартири

  Андрій Матковський: ”Приміські селищні громади самі пропонують приєднатися до Полтави”
Андрій Матковський: ”Приміські селищні громади самі пропонують приєднатися до Полтави”

26 листопада виповнився рік, як на посаді міського голови Полтави працює Андрій Матковський, 43 роки.


Що з обіцяного вдалося втілити?

— Казали, після виборів зникнуть пільгові комунальні автобуси за програмою "Місто без околиць", уночі не буде подаватися гаряча вода... Але все це є, — каже Андрій Матковський. — Встановили 1100 контейнерів для сміття. Ще 400 поставимо до кінця року. Купили в пологовий будинок ліжка-трансформери й обладнання для виходжування новонароджених. Коли я розповідав про штучні ковзанки, всі сміялися. До кінця року буде вже чотири ковзанки. Школи отримали сто п"ятдесят комп"ютерів.

У цьому році місто додатково отримало 70 мільйонів гривень. Бюджет Полтави на 2007 рік становить 400 мільйонів гривень.

У черзі на житло в Полтаві стоїть понад 4 тисячі осіб. Ви обіцяли будувати соціальне житло.

— Перший соціальний будинок на вулиці Боровиковського плануємо здати в першій половині наступного року. Це 100 квартир, переважно однокімнатних. Кілька двокімнатних.

Майданчик для другого соціального будинку виділено на Браїлках біля заводу ГРЛ. Усі будорганізації передають на міську чергу шість відсотків від побудованого житла.

До мікрорайонів і приміських сіл пустили додатковий транспорт, але в час пік із Розсошенців, Браїлків, Інституту зв"язку, Левади складно дістатися в центр. Як вирішується ця проблема?

— За цей рік у місті відновили вісім маршрутів, які існували в радянський час. Функціонує 75 тролейбусів. Запустили додатковий комунальний транспорт у мікрорайони Огнівка та Левада. До кінця року придбаємо два нові тролейбуси, чотири відремонтуємо.

На 2008 рік плануємо закупити десять бувших у використанні шведських автобусів. Проблему з дорогою до центру міста ми вирішимо.

Чи буде надалі розширюватися площа міста та чи збільшуватиметься його населення?

— Так. Приміські селищні громади самі пропонують приєднатися до Полтави. На це повинна бути згода територіальної громади та обласної ради. У бюджеті на 2008 рік закладаємо гроші на коректування Генерального плану розвитку міста.

Як святкуватимете Новий рік?

— Торік вітав городян на Театральній площі. Хай це стане традицією.

Хочемо запровадити ще один звичай — збирати посадовців і працівників бюджетної сфери на "блакитний вогник". Будемо святкувати за одним столом у міському Будинку культури.

Зараз ви читаєте новину «Полтавцям роздадуть соціальні квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі