пʼятниця, 07 грудня 2007 18:10

Полтавці скуповують у банках євро

За останні три тижні зріс курс євро. У банках попит перевищує пропозицію. У деяких банківських відділеннях готівку в євро потрібно замовляти заздалегідь.

— У банку за євро черга. Друзі порадили купити зараз, бо потім сильно подорожчає, — говорить 34-річна полтавка Галина Веремей.

Жінці вдалося обміняти гривні на 200 євро в "Полтава-банку" за курсом 7,6 грн.

— Три тижні тому курс євро був 7,3 грн, — розповідає економіст відділу валютних операцій "Полтава-банку" Сергій Муренець, 31 рік. — Нині через ажіотаж попит на євро серед полтавців у сім–десять разів перевищив пропозицію.

Муренець запевняє: в "Полтава-банку" євро завжди є. Заздалегідь замовляти не потрібно.

У відділеннях "ПриватБанку" євро також можна купити без проблем.

— Потрібно зателефонувати та сказати, на яке відділення підвезти необхідну суму, — запевняє Андрій Чижина з "ПриватБанку".

Тут оптова ціна євро 7,49 грн. Уроздріб продають по 7,58. У жовтні ціна була 7,37.

У полтавських відділеннях "Правекс-банку" євро немає. Потрібно за день замовляти необхідну суму. Ціна євро в "Правекс-банку" — 7,64 грн.

У валютному відділі управління Національного банку України в Полтавській області кажуть, стрибок курсу євро не значний. Ажіотажу нагнали полтавці, які почали масово скуповувати валюту. Радять зберігати заощадження в гривнях. Офіційний курс евро в Нацбанку станом на п"ятницю — 7,43 грн.

Зараз ви читаєте новину «Полтавці скуповують у банках євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі