четвер, 17 грудня 2009 18:12

Полтавці люблять циган

Автор: фото з архіву Олександра Пасіки
  Акушерка з Карлівки Ольга Кукура разом із менеджером із реклами радіо ”Квадрат” Олександром Пасікою в Полтаві біля центральної ялинки новорічної ночі рік тому. Тут разом із колегами вони продовжували святкувати корпоратив. 31 грудня акушерки, працівники р
Акушерка з Карлівки Ольга Кукура разом із менеджером із реклами радіо ”Квадрат” Олександром Пасікою в Полтаві біля центральної ялинки новорічної ночі рік тому. Тут разом із колегами вони продовжували святкувати корпоратив. 31 грудня акушерки, працівники р

Корпоративні вечірки полтавці починають улаштовувати із 20-х чисел грудня.

— Будь-який корпоратив удається, якщо він організований. Коли це тематична вечірка, а не спонтанна п"янка, — говорить ведуча свят Інна Якобенко з Полтави. — Зараз люди вже прийшли до розуміння того, що тематична вечірка — це набагато цікавіше. Вона спонукає до творчості в плані оформлення залу, виготовлення хай і примітивних, але костюмів. Плюс інтелектуальне наповнення. Це весело і прикольно. На вечірки я часто запрошую хореографів, які показують танцювальні рухи. Влаштовуємо своєрідні майстер-класи. Спільна творчість — це той же самий тімбілдінг (заходи для зміцнення команди. — "ГПУ"), про який зараз багато говорять. Не треба окремо викликати т"ютера (викладача. — "ГПУ") якогось, щоби провів майстер-клас із згуртування колективу.

Цього року на корпоративні вечірки Інна Якобенко пропонує подорож планетою Земля, яка святкує Новий рік.

— Будемо переїжджати з країни в країну. Ефект присутності створимо завдяки музичному оформленню, — пояснює. — Люди будуть не просто пити, а брати участь у конкурсах. Якщо припливаємо в Індію, то конкурси "а-ля Індія" і коротка ненав"язлива історична довідка, як святкують Новий рік у цій країні, якими стравами частують.

Якщо в колективі є неформальний лідер, тамада необов"язковий. Але коли вже його запросили, треба максимально пояснити, що за колектив і які люди в ньому.

Будемо переїжджати з країни в країну

— Смаки в полтавців досить примітивні — люблять циган, щось екзотичне типу Дід Мороз-негритос, Дід Мороз-грузин, — говорить ведучий свят Іван Володимирович. Прізвища просить не називати. — Фантазія зазвичай багата в інтелектуалів, але з грошима в них негусто. Наприклад, пропонували поставити на дачі казку "Снігова королева" з вогнями, феєрверками, санчатами, лижами.



Новорічні конкурси


Принцеса на горошині

Кілька учасників стають у ряд. За спиною в них стільці На них розкладають невеликі предмети. По команді всі сідають і відгадують, що лежить під ними. Підглядати і мацати руками заборонено. Перемагає, хто вгадає перший.


Свіжий подих

На столики розкладають однакову кількість паперових сніжинок. Учасники мають здмухати їх якомога швидше зі свого столу. Виграє, хто зробить це останнім. Ведучий пояснює, що свято новорічне, і виграє той, у кого найморозніше дихання, а отже — він приморозив сніжинки до столу. Приз — жуйка "морозна свіжість".


Сучасна Снігуронька

Потрібні дощик, ялинкові прикраси, накладні коси чи перуки, блискітки. До участі запрошують кількох чоловіків і стільки ж жінок. Останні мають за 2–3 хв. перебрати чоловіків на Снігуроньок. Голосуванням визначають найкращу.


Передай шапку

Усі учасники стають у два кола — внутрішнє і зовнішнє. В одного гравця на голові шапка. Її потрібно пустити по своєму колу, не торкаючись руками. Виграє команда, у якій гравець під номером 1 знов опиниться в шапці.


Два воли

На двох учасників одягають довгі мотузки, як упряжки. Кожен намагається дотягнутися до призу, який лежить від нього за півметра. Виграє той, кому вдасться дістати.

Панібратство неприпустиме

На роботі людина проводить третину життя. Корпоративні вечірки згуртовують колектив. Відмовлятися від участі в них не можна.

— Людина, яка не хоче йти на вечірку, протиставляє себе колективу. Для колег і начальства це буде образливо, — пояснює 51-річний Віталій Закладний, головний лікар обласного психоневрологічного диспансеру. — І безумовно, не варто приводити на корпоративи своїх чоловіків або дружин.

На вечірці головне — не переступити межу дозволеного.

— Кожен повинен розуміти, що на корпоративі його бачать не тільки як учасника виробничого процесу, а перш за все як людину з рівнем її виховання, — говорить Віталій Петрович. — Не варто переходити з керівниками на панібратство. Дружба дружбою, а служба службою. Треба відчувати межу дозволеного. Поплескати начальника по плечу чи лізти до нього з обіймами не зовсім доречно. Корпоратив — це ж не звичайна п"янка, де треба напитися, а на другий день переживати за те, як негарно ви повелися.

Коли вже сталося так, що ви зробили на вечірці щось не дуже достойне, треба наступного дня вибачитися, порозумітися з колегами, начальником. Інакше залишиться враження, що людина невихована. Це в подальшому впливатиме на роботу.

Зараз ви читаєте новину «Полтавці люблять циган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі