вівторок, 12 лютого 2008 18:29

Пологове відділення в Глобині відкрили після дворічного ремонту

Із початку року в оновленому пологовому відділенні Глобинської центральної райлікарні народилося 17 немовлят. Два роки відділення не працювало. Жінки народжували в селищі Градизьк Глобинського району, Кременчуці або Полтаві.

— Міська санітарно-епідеміологічна станція закрила пологове відділення через несправну каналізацію. Стоки стікали в підвал лікарні, розносився неприємний запах, заводилися комарі, — каже головний лікар району Микола Трибрат, 60 років. — Замінили труби тепломережі, водопостачання та каналізації. Зробили капітальний ремонт операційної зали, купили новий операційний стіл, сухожарові шафи, холодильну камеру, сучасну пральну машину й інкубатор для недоношених дітей. Дихальний апарат для таких малят нам ще треба придбати.

Партнерські пологи, коли при народженні дитини присутній батько, тут поки що не проходять. Для цього потрібна більша площа пологової зали та перебудова приміщення. Проект реконструкції в лікарні є. Роботи проводитимуть у залежності від того, як виділятимуть гроші з місцевого бюджету.

Нинішній ремонт й обладнання обійшлися місту в майже 200 тис. грн. У пологовому відділенні 22 працівники.

Торік у Глобинському районі народилося 428 дітей. Це 3,2% від усіх новонароджених на Полтавщині.

Зараз ви читаєте новину «Пологове відділення в Глобині відкрили після дворічного ремонту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі