четвер, 27 листопада 2008 14:36

Починають реєструвати на незалежне тестування

Із 1 грудня до 3 березня 2009 року триватиме реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання, результати якого зараховуватимуть замість іспитів до ВНЗ.

— Усі випускники загальноосвітніх навчальних закладів будуть реєструватися на тестування за місцем навчання, — говорить 48-річна Ольга Останкіна, заступник директора Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти, до якого входить і Полтавська область. — Учням профтехучилищ та випускникам минулих років треба звертатися до єдиних пунктів реєстрації.

У Полтаві такі пункти діятимуть у Полтавському техуніверситеті та університеті споживчої кооперації. У Кременчуці й Лубнах слід звертатися в методичні кабінети управлінь освіти. У Комсомольську, Котельві й Семенівці — у методкабінети відділів освіти. В усіх інших районах єдині пункти реєстрації розміщені в районних відділах освіти.

— Тестування можна пройти із п"яти предметів, — пояснює Останкіна. — Окрім української мови та літератури, математики, фізики, хімії, біології, географії та історії України можна ще вибрати одну із іноземних мов — англійську, німецьку, іспанську або французьку.

Цьогорічні випускники подають паспорт. Ті, кому виповниться 16 років після 1 лютого наступного року, подають свідоцтво про народження. Учні профтехучилищ — паспорт і атестат або довідку про навчання із зазначенням терміну отримання атестата. Випускники попередніх років повинні принести паспорт і атестат.

— У пункті реєстрації учасникові тестування видадуть інформаційно-реєстраційний бюлетень, — пояснює Наталія Барболіна з обласного управління освіти. — У ньому буде дві заяви. Цього року учасник має власноруч заповнити їх. Після цього реєстратор заносить дані в комп"ютер. Роздруковує два примірники заяв. Учасник повинен їх прочитати, перевірити. Якщо там усе правильно, учасник і реєстратор їх підписують.

Обидва примірники забирає учасник. Один він повинен передати до Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти рекомендованим ллистом чи кур"єрською поштою.

Незалежне оцінювання триватиме з 6 травня по 5 червня 2009 року. Щоб випускники могли підготуватися до тестів, навчальні занятття в них завершаться до 1 травня.

Зараз ви читаєте новину «Починають реєструвати на незалежне тестування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі