середа, 04 червня 2008 17:33

Почастішали випадки порчі "на смерть"

Автор: фото: Віталій УЛИБІН
  Цілителька з Полтави Євгенія Нечипоренко: ”Якщо відчуваєте порчу — йдіть до церкви”
Цілителька з Полтави Євгенія Нечипоренко: ”Якщо відчуваєте порчу — йдіть до церкви”

У родині 84-річної Євгенії Нечипоренко з Полтави було багато цілителів. Дар передався і їй. Каже, що нині серед видів порчі найпоширеніші — на тяжку хворобу, прив"язки-привороти, вінець безшлюбності й часто — на смерть.

— Перші симптоми при порчі — слабкість, весь час стрибає тиск, головний біль, сонливість, апатія чи, навпаки, істеричне сприйняття навколишнього світу, депресивний стан, — пояснює Євгенія Вікторівна. — Якщо помітили щось подібне — йдіть до церкви. Якщо відчуєте раптову задуху, погіршення самопочуття, дискомфорт, одразу ж скажіть про це батюшці. По можливості пройдіть святе причастя. Поставте свічку за здоров"я. Якщо підозрюєте когось, поставте свічку і за цю людину.

Як захиститися від хвороб?

— Підтримувати здоровий спосіб життя, уникати стресів. Вони — одна з основних причин усіх сучасних хвороб.

Коли дізналися про свій дар?

— Для мене не було дивиною моє вміння. В моїй сім"ї ворожили та лікували бабуся, мама, тітка. Тому я з дитинства знала, що моя доля — допомагати людям. Свій дар уперше спробувала в 17 років. Була війна, я працювала на турбомеханічному заводі. Нас евакуювали до Саратова. По дорозі туди налетіли ворожі літаки і одного хлопця поранило осколком. Не знаю навіть як, але я тоді щось сказала, щось зробила і досить швидко зупинила кровотечу. Після війни мене вчили бабуся й тітка.

Які методи застосовуєте?

— Зараз я вже майже не приймаю людей. Більшість часу приділяю 17-річному онуку Віталію. Саме його я вирішила навчити всьому, що знаю. Спостерігаю, виправляю, пояснюю. В особливо важких випадках лікую сама. Одробляю за допомогою воску, яєць. Але це лише методи, що допомагають дізнатися про хворобу. Безпосередньо ж лікування йде на рівні замовлянь, лікарських трав, свяченої у лаврі води, четвергової солі. Це все перевірено часом та поколіннями. Грошей не беру. Вважаю, що це нижче моєї гідності.

Як дізнатися, чи дійсно цілитель допомагає?

— Тричі подумайте, чи варто йти до цілителя. Дізнайтеся, як він діє. Розпитайте в людей, які до нього ходили, чи допоміг. Не бійтеся розпитати в цілителя про методи. Чесним людям нічого приховувати. Останнім часом стає все менше дійсно вміючих людей. Більшість так званих шептунів не вміють узагалі нічого і десь вичитують замовляння, щоб справити враження. Рідше трапляються такі, що знають лише декілька хвороб та способів їх лікування. На жаль, останні частіше не зізнаються в цьому і лікують усіх одним методом.

Зверніть увагу на ціну. Якщо вона перевищує 10–15 гривень, навряд чи вам тут допоможуть. Справжній майстер працює не заради наживи. Здебільшого приймає те, що йому люди спроможні дати.

У кімнаті-приймальні не повинно бути нічого зайвого. Ніякої символіки, пентаграм, хрестів. Якщо в кімнаті більше трьох-чотирьох ікон, декілька хрестиків, та ще купа всілякої мішури — на вас намагаються справити враження. На самому цілителеві не має бути також ніяких браслетів, каблучок, діадем. Можливі захисний кулон та натільний хрестик.

Зараз ви читаєте новину «Почастішали випадки порчі "на смерть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі