пʼятниця, 08 червня 2007 07:02

Побитий голова райдержадміністрації пересувається на милицях

Автор: фото: Олена КІБЛИЦЬКА
  Голова Полтавської райдержадміністрації Сергій Антонюк у окремій палаті районної лікарні
Голова Полтавської райдержадміністрації Сергій Антонюк у окремій палаті районної лікарні

Третій тиждень лежить у районній лікарні голова Полтавської райдержадміністрації Сергій Антонюк, 43 роки. У ніч на 18 травня до його хати, в селі Тахтаулове під Полтавою, через відчинені двері зайшли троє чоловіків із панчохами на головах.

— Я прокинувся від того, що дружина Алла крикнула: "Сєрьожа, це мені сниться?", — каже Сергій Антонюк. На лобі в чоловіка видно шрам від рубаної рани, синці на правій щоці. Права нога набрякла і не рухається. — Я піднявся — і зразу удар по голові залізним. Потім по ногах. Уже не бачив, що вдарили дружину, вона знепритомніла. Мене стягнули на підлогу, обкрутили скотчем. Хвилин 15 били ногами, арматурою. Вимагали гроші. Після удару по спині здалося, що зламали хребет, і я закричав. Старша донька вибігла зі спальні. Її кинули на наше ліжко, але не чіпали. Молодша була в кімнаті, вдала, що спить.

Антонюк припускає, що нападникам років по 30. Говорили російською. У одного західноукраїнський акцент.

Сусіди нічого не чули, хоча двоповерховий будинок Антонюків стоїть у центрі Тахтаулового. Напередодні в господарів зник маленький собака-дворняжка. Хтось потруїв псів і в їхніх сусідів. Чоловік запевняє, що нападники лише вдавали з себе грабіжників.

— Я показав, де лежить тисяча гривень, вони їх тільки й взяли. Ще два стареньких мобільних забрали і наших чотири. У нас в шафі ще і гроші, і документи лежать. То туди вони не заглядали. На доньці лишився золотий ланцюжок, на дружині — сережки.

Сергій Іванович очолює районну організацію Української народної партії. Вважає, напад — це політична розправа:

— Крім політичних ворогів від Партії регіонів, я інших не знаю. Ми їх посунули. Вони на чолі із бувшим головою районної адміністрації Василем Степенком ішли на вибори.

У сусідньому селі Бричівці 3 травня розбили гіпсовий бюст Леніна. Антонюк чув від знайомих, що в цьому тамтешні комуністи звинувачували його. Погрожували спалити машину.

— Це галіматья, — каже він. — Там, в осередку Компартії, половина самогонщиків. Комуністи на відкритті пам"ятника казали, що я вихвачував інструмент із рук робочих. Коли їх опитувала міліція, вони від цих слів відмовилися.

Опоненти Сергія Антонюка відкидають політичні мотиви в його побитті.

— Це корупція замішана, — каже секретар КПУ в Бричківці Василь Пересадило, 49 років.

— Журналісти вічно все на політику обертають, — додає помічник голови обласного відділення Партії регіонів Микола Миколайович, який не захотів назвати прізвища. — Треба на інше дивитися. На бізнес Антонюк не впливає, на економіку хіба трішки...

На посаді голови райадміністрації Сергій Антонюк працює вісім місяців. До того викладав креслення, працю та фізику в Тахтаулівській школі. Там же 38-річна дружина Алла читала трудове навчання. Старша донька Вероніка закінчує Полтавський ліцей N1. Молодша Ольга навчається в ліцеї сфери послуг.

Дружина Антонюка до лікарів не зверталася. Нині вона ночує в знайомих або спить у палаті чоловіка. Доньки живуть у друзів.

Зараз ви читаєте новину «Побитий голова райдержадміністрації пересувається на милицях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі