пʼятниця, 06 липня 2007 07:07

Пляжі закрили через кишкові інфекції та антисанітарію

Більше половини пляжів Полтавщини закрила обласна санепідемстанція. Перевищення вмісту кишкової палички виявили в Кременчуці в Дніпрі біля морської школи та в річці Кагамлик неподалік проспекту Полтавського. У Гадячі зафіксували перевищення вмісту палички вдвічі.

У воду на пляжі Київського району Полтави під час розливу притоки річки Ворскла Тарапуньки в сезон дощів потрапляють зливи з туалетів та вигрібних ям. Три центральні пляжі на річці Ворскла в Полтаві закриті. У річці Коломак поблизу приміського села Лісок вміст кишкової палички перевищував норму уп"ятеро.

— Ми щотижня досліджуємо воду, — розповідає завідувачка відділення комунальної гігієни обласної санепідемстанції Оксана Галаган, 31 рік. — Результати змінюються постійно. Найбільші показники вмісту кишкової палички на трьох центральних районних пляжах Полтави ми зафіксували 18 червня, допустимі норми були перевищені  майже удесятеро.

Оксана Галаган не виключає, що полтавці почали частіше хворіти на гострі кишкові захворювання через порушення санітарних норм у місцях купання та відпочинку. Показник інфекційних захворювань порівняно з минулим роком зріс у 1,5 разу.

Аби місце відпочинку отримало статус пляжу, перевіряють дно водоймища, благоустроюють територію, встановлюють тіньові намети, туалети та роздягальні. Цивілізованих пляжів на Полтавщині 11, але лише на 8 із них санепідемстанція дозволила купатися.

Зараз ви читаєте новину «Пляжі закрили через кишкові інфекції та антисанітарію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі