четвер, 21 серпня 2008 20:16

Пластини із фольги економлять газ

Пластини із фольги захищають кухонну плиту від забруднень. Їх стелять під конфорку. Спочатку її знімають.

— Я ціле літо ними користуюся, — розповідає полтавка 42-річна Лідія Вовк. — Пам"ятаю, в якійсь кухарській передачі плита була застелена фольгою. А тоді побачила такі пластини в магазині "Астера". Вирішила спробувати. Застелила плиту. Поставила молоко кип"ятити. А воно збігло. Якби не було фольги, то знімала б каструлю і витирала молоко, щоб не пригоріло, бо тоді не віддереш. А так воно прокипіло, а тоді поміняла фольгу. Час економить і сили. Тепер усім подругам раджу користуватися пластинами із фольги.

Використання фольгових пластин також скорочує час приготування їжі.

— Помітила, що їжа готується трішки швидше, — каже Вовк. — На упаковці написано, що фольга дає економію газу до 12,8 відсотка. Вирішила перевірити. Спочатку поставила на конфорку півлітра води в алюмінієвій каструльці. Вона закипіла за 5 хвилин. Тоді постелила під пальник фольгу і теж поставила гріти півлітра води. Вона закипіла на хвилину швидше.

Поверхня фольги відображає полум"я вогню й воно концентрується на предметі, який нагрівають. Так пояснюють це явище на упаковці пластин.

— Не можу сказати, скільки це конкретно економить газу, — каже жінка. — За липень заплатила на три гривні менше, ніж за червень.

Чотири пластини із фольги "Фрекен Бок" у полтавському магазині побутової хімії "Астера" коштують 5,05 грн. Підходять до будь-якої моделі газової чи електричної плити.

Зараз ви читаєте новину «Пластини із фольги економлять газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі