четвер, 25 листопада 2010 17:50

Питна вода смердить гниллю

— Дома з-під крана воду пити неможливо. Спочатку не міг зрозуміти, звідки сморід, а потім принюхався та відчув, що це вода так смердить, — розповідає полтавець 32-річний Андрій Собянін. Живе в багатоповерхівці по вул. Героїв Сталінграда, 14, у мікрорайоні Сади-1. — Тхне гниллю.

У Полтаві 650 км труб водогону спрацьовані. Капітально їх не ремонтували давно.

— Потрібно очищувати воду з-під крана в домашніх умовах, — радить інженер-бактеріолог "Полтававодоканалу" Лариса Мокляк, 66 років. — Використовувати фільтри, пропускати через кілька шарів марлі або дати відстоятися.

"Полтававодоканал" щотижня проводить хімічні та бактеріологічні аналізи води. Замість очищення хлором використовують гіпохлорид натрію.

— Наша вода унікальна, без відхилень у вмісті солей чи мікроелементів. По всіх параметрах відповідає держстандарту, — пояснює фахівець. — Вона майже стерильна, без хімікатів, отруйних стоків та органіки, як в інших областях. Хлорування не потребує.

Кілька місяців тому з'явилася вода "Полтава Аква". Розливають її в 20-літрові бутилі, під музику Бетховена, Чайковського, Моцарта та Вівальді. Зі слів Олександра Мєлкозьорова з "Полтававодоканалу", така вода позитивно впливає на імунну систему людини.

У вільному продажу такої води немає, лише під замовлення — 25 грн за 20 л.

Зараз ви читаєте новину «Питна вода смердить гниллю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі