середа, 14 листопада 2007 17:30

Пілюгіни роблять гобелени для президента

9 листопада в День української писемності та мови 18 полтавцям вручили премію імені Івана Котляревського. Її започаткували в червні цього року після опитування жителів області місцевими ЗМІ. Найвідомішим полтавцем більшість респондентів назвала Котляревського.

— До цього протягом п"яти років такими преміями нагороджували полтавських дітей, які впродовж навчального року писали гумористичні твори, — каже директор музею Котляревського Людмила Орлова, 60 років.

Кожному лауреату в семи номінаціях: "Освіта", "Наука", Культура", "ЗМІ", "Військова справа", "Медицина", "Суспільна діяльність" — вручили по 1 тис. грн.

У номінації "Культура" перемогла мистецька родина Пілюгіних із Решетилівки. Свою премію вони розділили з колективом науковців музею Котляревського.

60-річний Євген Пілюгін понад 30 років малює ескізи для килимів. Його доньки Ольга і Тетяна тчуть. Дружина Лариса вишиває сорочки й рушники. У їхній родині — 14 художників. Десять із них живуть у Росії.

— Восени минулого року мерія Москви в Сокольниках посадила каштан на честь нашої родини. Поряд ростуть дерева родини поета Єсеніна та конструктора космічних кораблів Корольова, — хвалиться Євген Іванович. — А Секретаріат президента постійно замовляє для Ющенка килими. Нещодавно передали ескіз для гобелена з Іваном Мазепою. Там гетьман у червоному плащі на білому коні в"їжджає в Київ.

Зараз ви читаєте новину «Пілюгіни роблять гобелени для президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі