четвер, 14 квітня 2011 17:42

Підприємці скуповують дешеву землю

"По селах їздять підприємці, ніби від "Астарти", хочуть орендувати вільну землю. Умовляють сільських голів віддати поля колишніх колгоспів, пасовиська, будь-які клаптики вільної землі. Пропонують гроші. Так роблять зумисне. Хочуть відібрати землю, доки вона дешева. Потім селянам не буде, де й кози припнути, усе заберуть".

Валентина, 49 років, Глобинський район.

Чутки коментують в обласному управлінні сільського господарства:

— Між великими орендарями складні взаємовідносини через конкуренцію, — каже Іван Рева. — Між ними виникають суперечки за землю. Окремі пропонують вигідніші умови за оренду паїв. Стосовно "Астарти" не маємо інформації.

Вільні землі в селах належать громаді. Їх долю мають вирішувати на сходках села, а не одноосібно сільський голова.

Селяни хочуть ввести пункт у договори оренди паїв про вільне використання своєї землі. Аби могли її забрати за бажанням у будь-який момент і передати іншому орендареві. Припускають, 2012 року знімуть мораторій на землю, дозволять її продавати. Земля буде в ціні. Орендарі такий пункт вводити не хочуть. Пояснюють, багато витрачають коштів на мінеральні добрива для поліпшенням ґрунту.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці скуповують дешеву землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі