середа, 30 січня 2008 16:10

Підліткам безкоштовно видаватимуть протизаплідні засоби

— Лікарі будуть відвідувати навчальні заклади, розповідатимуть про раннє статеве життя та його наслідки, про захворювання, які передаються статевим шляхом, — каже головний лікар Кременчуцького пологового будинку Ярослав Прокопчук, 57 років. — Роздаватимуть буклети про планування сім"ї, постери та наклейки з логотипами програми "Репродуктивне здоров"я нації". Ми розкажемо, куди дівчата зможуть звернутися в разі потреби.

Підліткам пояснюють, за допомогою вони можуть піти до спеціально підготовленого лікаря. Він розкаже, кому який метод контрацепції підходить та чи немає до нього протипоказань. Після цього дівчата звертаються до фармацевта, який їм безкоштовно видає пакунок із протизаплідними засобами.

— Уже укладені договори з міськими аптеками, — веде далі Ярослав Дмитрович. — Переважно це комунальні заклади.

Програма "Репродуктивне здоров"я нації" у Кременчуці діє п"ять років. Вона затверджена до 2015-го. Основним її завданням є формування репродуктивного здоров"я в дітей та молоді. На цей рік із міського бюджету виділено 1 млн 200 тис. грн.

— Більшу частину цих коштів витратимо на медобладнання для акушерського відділення, — говорить лікар. — Якщо раніше при складних пологах накладали акушерські щипці, тепер замість них придбали одноразові вакуумні екстрактори, які більш м"які та щадні для немовляти. Ще закупимо препарати невідкладної допомоги в разі кровотечі, монітор для прослуховування серцебиття дитини, ультразвуковий апарат та інкубатор для недоношених дітей.

Зараз ви читаєте новину «Підліткам безкоштовно видаватимуть протизаплідні засоби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі