четвер, 03 липня 2008 18:31

Під дерева закопують мертвих тварин

34-річний Віктор Добронравов із селища Селещина Машівського району має 30 соток саду. Під плодові дерева та кущі чоловік вносить органічне добриво — закопує рештки мертвих тварин.

— Чотири роки тому односелець подарував мені кущ порічок. Я викопав його і посадив у своєму садку. Та два роки він стирчав у землі, як палиця. Не підріс і на сантиметр, — згадує Добронравов. — Я вносив під нього гній, та цього було мало. А всякою хімією на зразок селітри труїти деревце не хотів.

Тоді Віктор у спеціалізованому журналі прочитав, що збіднений ґрунт найкраще підживлювати падаллю. При розкладі вона віддає рослині багато корисних речовин.

Під рослини підсипає перетерту в порошок яєчну шкарлупу

— Зразу посміявся — не буду ж я шукати всяку дохлятину. А весною минулого року мою курку роздавила машина. То я взяв і закопав її під сам корінь порічки, — розповідає. — Через три місяці він підріс сантиметрів на 10 і пустив нові гілочки. Після того ще закопав туди шкуру забитого кроля. Зараз мій кущик густо розрісся і на десятку гілочок з"явилися плоди.

Тепер усе, що лишається після забою тварин — лапи, шкури, кишки, голови — Добронравов закопує під горіх, смородину, яблуні. Так вони краще плодоносять. Ще під рослини підсипає перетерту в порошок яєчну шкарлупу — там багато кальцію.

Зараз ви читаєте новину «Під дерева закопують мертвих тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі