Ексклюзиви
четвер, 03 липня 2008 18:21

Під час купання школяр звернув шию

14 червня дев"ятикласник Рустамжон Нізаміддінов, 14 років, із села Новоселівка Полтавського району пішов із друзями купатися на річку Коломак. Хлопець стрибнув у воду на мілину й звернув шию.

— Він мешкає в нашому селі з батьком. Мати — в Узбекистані. А брат після школи поїхав працювати в Санкт-Петербург. Коли трагедія сталася, друзі витягли Рустама з води, зателефонували батькові й у "швидку", — говорить завгосп Новоселівської школи Галина Іщенко, 51 рік.

Рустамжон перебуває в реанімації Полтавської міської дитячої лікарні з травмою шийного відділу хребта. У нього неврологічні розлади й параліч, розповідає 47-річний Олександр Олійник, завідуючий ортопедо-травматологічним відділенням цього медичного закладу.

На стаціонарі дитлікарні обласного центру за рік лікуються 1200 дітей. У травмпункт звертаються майже 10 тис. Травми, отримані в побуті й на вулиці, становлять приблизно 80%. Улітку часто травмують руки, потерпають від купання у водоймах, катання на роликах, скейтах, велосипедах, скутерах. Дошкільнята зазвичай отримують ушкодження під час падінь.

— Одно-дворічні діти страждають від опіків, тож потребують тривалого стаціонарного лікування, — зауважує Олійник.

В обласному центрі травмуються 40 дітей із тисячі, по Україні цей коефіцієнт — 45. У літній період кількість ушкоджень збільшується на 15%. Торік в області від травм, отруєнь та нещасних випадків загинули 58 дітей.

Зараз ви читаєте новину «Під час купання школяр звернув шию ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути