вівторок, 23 жовтня 2007 07:06

Петро Скочко співав під гармошку

Минулої п"ятниці справили дев"ятини по 80-річному Петру Скочку із села Леляки Пирятинського району. Чоловік помер у районній лікарні від раку легень.

— Жалівся на біль у грудях ще з літа, — розповідає 61-річна Ніна Ящик, далека родичка Скочка по чоловіку. — Його в лікарню поклали пізно, за два тижні вмер.

Петро Дмитрович народився і пропрацював усе життя в Леляках — у колишньому колгоспі ім. ХХІІ з"їзду КПРС був завідувачем молочно-товарної ферми. Його дружина Лідія Григорівна також працювала в цьому селі бібліотекарем, померла 10 років тому. Єдина донька Ніна, 53 роки, вийшла заміж і живе у Смоленську в Росії. Часто приїздила до батька, допомагала по господарству. Доглядала його останні дні перед смертю. Жінка має двох доньок і онучку.

— Строгенький, конєшно, був, — веде далі Ніна Ящик. — Та доярки його поважали. На першому місці в нього робота була. Акуратний такий чоловік. Як сам остався, стало важче все робити. Мав курей, поросят, кролів і город. Але завжди веселенький. Як де яка гулянка — він уже там із гармошкою. Грав гарно, співав українських пісень.

Зараз ви читаєте новину «Петро Скочко співав під гармошку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі