четвер, 19 лютого 2009 19:48

Першій "Красуні Полтави" подарували диван через 20 років

20 років тому в обласному театрі ім. Гоголя відбувся перший конкурс краси "Красуня Полтави". Переможницею тоді стала 20-річна студентка кооперативного інституту (нині університет споживчої кооперації) Галина Задорожня з Первомайська Харківської області.

— В інституті побачила оголошення і вирішила спробувати. Брати участь у різних конкурсах не було для мене новим. Я з дитинства займалася художньою гімнастикою, волейболом, баскетболом, тенісом, співала в хорі, танцювала, грала в команді КВК! А в інститут на бухгалтерське відділення вступила за бажанням батьків-бухгалтерів, які у справах часто їздили до Полтави.

— Хоча це й був перший конкурс краси в місті, на кастинг прийшло понад 200 дівчат, — згадує 39-річна Галина.Він проходив у міському Будинку культури. Дівчата були в купальниках. Я ніскільки не соромилася, адже на змаганнях із гімнастики купальник — це звичайна форма одягу. Журі дивилося нашу зовнішність, ставили різні питання. До самого виступу ми готувалися два місяці. Щовечора з тренерами займалися аеробікою, танцями, дефіле, "проганяли" програму. Після перемоги в інституті потім часто чула за спиною "Чи й не красавіца!". Було неприємно постійно ловити на собі косі погляди.

Головним призом конкурсу була путівка до Югославії. Але в подорож переможниця не поїхала. Організатори пояснили, що не знайшли спонсора оплатити путівку. На згадку про участь у конкурсі в Галини залишилася лише червона стрічка та кришталева корона.

— Єдине, що я отримала за перемогу, — це диван, який мені вручила меблева фірма "Лісогор" на 20-му конкурсі "Красуня Полтави" торік у грудні.

Які у вас були параметри та чи змінилися вони?

— Мій зріст 170. Тоді носила 42-й розмір одягу, а зараз 44–46. У мене рухливий спосіб життя.

Після перемоги були пропозиції взяти участь у конкурсах краси?

— Після конкурсу я мала їхати на конкурс "Міс СРСР" у Москву. Про нього мені повідомили раптово, за два-три дні. За цей час спонсора не знайшлося, грошей на поїздку ніхто не виділив. У мене не було часу навіть сукню собі дістати. Але я туди поїхала просто подивитися на все це.

Після "Красуні Полтави" Галина познайомилася з військовим Василем Ковальчуком. Вийшла за нього заміж, перевелася на заочне відділення та переїхала на півтора року до Німеччини. У них народилися двоє дітей — Антоніна та Василь. Тепер 18-річна донька навчається в Харкові на перекладача, займається співом. Син ходить до школи.

Повернулася додому, а там немає нічого. Чоловік усе виніс

Як перемога в конкурсі вплинула на подальше життя?

— Дуже негативно. Я зустріла не ту людину, яка мені була потрібна в житті. Після Німеччини ми з чоловіком жили в Полтаві. Разом зводили будинок. Якось я повернулася додому, а там немає нічого. Чоловік усе виніс. Після розлучення я з дітьми повернулася додому. Почала все з нуля. Зараз у мене власний магазин верхнього одягу. Три роки зустрічаюся з гарним чоловіком, який мене у всьому підтримує. Життя налагоджується!

Зараз ви читаєте новину «Першій "Красуні Полтави" подарували диван через 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі