четвер, 18 листопада 2010 17:33

Перші кроки та плани нової влади

Минулої п'ятниці новообраний мер Полтави 42-річний Олександр Мамай офіційно приступив до виконання своїх обов'язків. За тиждень зробив кілька обіцянок на майбутнє і викрив зловживання колишньої влади.

1. Уже почали перевіряти діяльність міста за останні чотири роки. Виявили, що попередня влада забрала 11 млн грн із житлово-комунального сектору і перенаправила їх на соціальну програму "Турбота" — перед виборами роздавали дітям війни продуктові пайки, малозабезпеченим — по 100 грн, міняли вікна у дитсадках.

2. Виявили, що на одній із останніх сесій депутати виділили собі безкоштовно 37 земельних ділянок по 10 соток. Вони розташовані по новоствореній вул. Журавлиній між районом лікарні №1 та Огнівкою. Більшість депутатів переоформили землю на інших людей.

3. Мер зупинив виплату дотацій комунальним і приватним газетам і телеканалам на висвітлення діяльності міської влади. Комунальний "Полтавський вісник" пообіцяв перевести на самоокупність, змінити там редактора.

4. Олександр Мамай заявив, що він і всі його заступники отримуватимуть зарплату 1 грн. Решту (по 10-15 тис.) віддаватимуть на доплати працівникам міськвиконкому.

5. До зими для прибирання снігу закуплять нову техніку. Також заготовлять суміш для посипання доріг, бо на сьогодні мають тільки третину від потреби.

6. Міський голова пообіцяв зобов'язати приватних перевізників возити безкоштовно пільговиків. Хто не захоче — відберуть вигідні маршрути.

7. Хоче повернути в комунальну власність Кадетський корпус. Там планують розташувати різні гуртки й секції для дітей.

8. Переглянуть законність продажу Центрального ринку за 8 млн грн.

9. Наступного року дороги в Полтаві мають ремонтувати місцеві. Для цього відкриють комунальний асфальтний завод.

10. На Юрівці по вул. Половки власне підприємство Мамая "Інтер-Агро" збудує молокозавод.

Зараз ви читаєте новину «Перші кроки та плани нової влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі