четвер, 05 червня 2008 17:11

Парктронік допомагає водіям паркуватися

Водії встановлюють на бампери датчики для безпечної парковки — парктроніки. Пристрій гучним сигналом або зображенням на дисплеї повідомляє про відстань від авто до перепони. Радіус дії приладу — від 30 см до 2 м.

— Якщо водій не вміє нормально їздити, парктронік не врятує його від подряпин та ушкоджень авто, — розповідає Олександр Рудченко з "Автостудії Алекс" по вул. М"ясоєдова в мікрорайоні Павленки обласного центру. — Пристрій підказує, як паркуватися грамотному водію. З ним по звукових сигналах можна вгадати, на якій відстані від авто перепона. Якщо пристрій голосно засигналить, треба зупинятися. Дорожчі парктроніки — із дисплеєм. По зображеному контуру машини видно, з якого боку перепона.

Парктроніки випускають із чотирма або з вісьмома датчиками. Дешеві датчики до бампера приклеюють. Але їх може збити навіть струмінь води на автомийці. Краще датчики врізати в просвердлені отвори на бампері.

— Радар допомагає паркуватися між машинами, реагує на стовп, паркан, дерево. Але може не помітити тонку трубу, невеликий камінь, пухкий сніг, — пояснює Рудченко. — Це через мертві зони між датчиками. Чим більше датчиків, тим менше таких зон.

Коштує парктронік від 300 до 1 тис. грн із установкою.

Зараз ви читаєте новину «Парктронік допомагає водіям паркуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі