Ексклюзиви
четвер, 24 квітня 2008 18:11

Освячений лотерейний білет виграв 175 тисяч гривень

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  У Полтаві Євген Шаповал (зліва) продає білети лотереї ”Кено” пенсіонеру Валерієві Анісімову. Минулого разу він купив сім білетів за 14 гривень, а виграв 31
У Полтаві Євген Шаповал (зліва) продає білети лотереї ”Кено” пенсіонеру Валерієві Анісімову. Минулого разу він купив сім білетів за 14 гривень, а виграв 31

Полтавець 53-річний Євген Шаповал понад 15 років торгує лотерейними білетами. Щодня продає їх майже тисячу. Постійно грає сам.

— Раніше був помічником бурильника на Півночі. 1991-го Єльцин заборонив неросіянам працювати в цій галузі. Мене вигнали. Повернувся в Полтаву, — розповідає чоловік. — А тут роботи не було. Мама із дружиною тоді були державними розповсюджувачами лотерей, торгували в кіоску в центрі міста. Я почав їм помагати.

За рік дружина Шаповала Віра оформилася приватним підприємцем, відкрила точку на Центральному речовому ринку. П"ять років чоловік був реалізатором. Згодом став підприємцем, уклав угоди з компаніями "Українська Національна лотерея", "Патріот", "Молодьспортлото". У місті відкрив три власні точки, найняв продавців. Зарплатню виплачував із виручки.

— Міняв їх, як перчатки, бо часто з грошима тікали, — скаржиться Шаповал. — Тоді нам хоч до п"ятнадцяти відсотків від виторгу платили. А тепер всього п"ять. Невигідно ще когось утримувати.

Три роки чоловік торгує сам у підземному переході по вул. Жовтневій, що в центрі міста. Дружина доглядає за трирічним онуком. Кіоск закрили. На місяць Шаповал заробляє до 2 тис. грн.

На столику — 20 видів лотерей різних компаній. На стіні написана сума джек-поту в "Суперлото" — 20,4 млн грн. Це найбільші гроші, які можна нині виграти в українську лотерею.

Найчастіше беруть лотерею "Гривенька" за 1 грн. Вона миттєва — стираєш захисний шар і бачиш суму виграшу. Є числові — "Мегалот", "Суперлото". Люди помічають певну кількість цифр і дивляться розіграш по телевізору. Якщо вони збігаються — виграють гроші. У "Спортпрогнозі" роблять ставки на результати майбутніх футбольних матчів.

— Часто беруть "Хмільну", — усміхається чоловік. Посередині на ній зображено козака, а зверху — келих пива. — Протирають козакові живіт і дивляться. Як там будуть три кружки — дві гривні виграв, як три раки — п"ять, а три рибки — 10.

Уперше великі гроші в мене виграли два куми-п"яниці перед Пасхою

Найбільший виграш, каже Євген, був три роки тому. Пенсіонер Іван Костюк купив у нього білет лото "Забава" й зірвав джек-пот на 675 тис. грн.

— А вперше великі гроші в мене виграли два куми-п"яниці перед Пасхою. Купляли білет — ледве на ногах стояли. А тоді разом із пасками й яйцями його похрестили в церкві. Коли по телевізору побачили, що виграли 175 тисяч гривень, чуть не вмерли з радості. Мені тоді 527 гривень премії виплатили, а хлопці могорич поставили, — згадує Шаповал.

Чоловік може виплачувати суми виграшів не вищі за 1,5 тис. грн. Більші виграші отримують у представництвах лотерейних компаній.

За три останні роки двоє полтавців виграли квартири у Києві в лотерею "Хто там?", а міський суддя — автомобіль "славута" в лото "Забава".

— У "Забаву" також можна виграти телевізор, соковижималку, кавомолку, — пояснює Шаповал. — Хтось бере найнижчий білет, хтось вибирає за датою. Інші заповнюють 13 комбінацій.

Євген Шаповал найбільше виграв торік — 6 тис. грн.

— То як голка у скирті сіна — ніколи не вгадаєш. Залишилися білети, то й узяв собі "Спортпрогноз". Білет був невиграшний. Та по телевізору був додатковий розіграш за номером, і витягли моє прізвище, — каже Шаповал. — То я 5000 віддав зятеві, щоб купили нові меблі на кухню. А на решту з жінкою ліків накупили.

Зараз ви читаєте новину «Освячений лотерейний білет виграв 175 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути