пʼятниця, 18 квітня 2008 19:10

Оржицькі ялинки хотіли продати у Київ

Чотири блакитні 3-метрові ялинки продала Оржицька селищна рада. Дерева росли поряд із будівлею ДАІ.

— Вісім ялинок давним-давно щільно посадило керівництво "Сільгоспхімії". Не подумали, що дерева кудись муситимуть рости, — розповідає голова Оржицької селищної ради Віктор Симоненко, 43 роки. — Крона розросталася, а гілки на стовбурі всихали.

Коли "Сільгоспхімія" припинила роботу, ялинки перейшли у власність селищної ради. На початку квітня та вирішила їх прорідити — викопати чотири, аби пересадити чи продати. Знайшли покупця — київського бізнесмена, який погодився придбати дерева за 20 тис. грн.

— Продаж погодили на засіданні виконкому, — зазначає Симоненко.

Бізнесмен самотужки мав перевезти ялинки. Одну викопав, три підрив. Після зникнення дерева до селищної ради звернулася прокуратура, вимагала повернути його. Заяву подав народний депутат України від Компартії Сергій Гордієнко з Оржиці.

— Він каже: в Києві ті ялинки коштують по кілька тисяч доларів, — зауважує Симоненко. — Але хай у нас знайде людину, яка схоче такі гроші платити.

20 тис. грн Оржицька селищна рада відразу повернула бізнесменові. Ялинку він посадив там, де й викопав. За словами Віктора Симоненка, на ці гроші планували закупити дерев для озеленення селища. Частину хотіли виділити на місцеве комунальне господарство.

Зараз ви читаєте новину «Оржицькі ялинки хотіли продати у Київ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі