середа, 23 липня 2008 18:30

Орендну плату на ринку підняли до 300 гривень

У Семенівці почали ремонтувати місцевий приватний ринок продовольчих і промислових товарів, що при в"їзді до райцентру з боку Хорола. Одночасно з ремонтом підняли плату за оренду контейнерів з 75 до 300 грн.

Із 1980-х ринок у Семенівці належав місцевій райспоживспілці. Торік восени він став приватним.

— За три метри оренди в тому критому павільйоні братимуть до 2 тисяч гривень. Мені не хватить і шести метрів, щоб товар розкласти, — бідкається підприємець із сусіднього Хорола 45-річна Ольга Іванівна. Вона торгує в Семенівці. — Краще машину за такі гроші куплю. Я лише раз на тиждень торгую.

Семенівський ринок працює щодня, окрім понеділка. Найбільше торговців у суботу. Тоді приїздять підприємці та реалізатори з Хорола. Сотня продавців стоять у суботу на ринковій площі та за її межами. В інші дні торгують до десятка чоловік. За місце на ринку беруть 10 грн. Плату за контейнери підвищили.

Нині ринок загородили парканом. Розібрали складське приміщення.

— Наша орендна плата найнижча по всій області, — каже Інна Баберя. — Ми встановили її через вісім місяців після придбання ринку. Тоді вона була від 50 до 60 гривень. Це приватний ринок. Ніхто не змушує підприємців на ньому торгувати. Я плачу гроші в бюджет, податки. Який сенс мені, як підприємцеві, було тоді купувати цей ринок. Чому підприємцям самим вільно піднімати ціни? Коли ми купили ринок — кілограм м"яса коштував 20 гривень. Зараз його ціна — 60.

Баберя говорить, що хоче впорядкувати ринкову територію. Покласти асфальт, зробити критий продуктовий павільйон.

Цей ринок — єдиний офіційний. Навпроти центру зайнятості в центрі Семенівки є невеликий стихійний.

Зараз ви читаєте новину «Орендну плату на ринку підняли до 300 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі