пʼятниця, 16 травня 2008 17:52

Ольгу Чубареву висунули на заслужену артистку України

  Солістка Національної філармонії України Ольга Чубарева: ”Через спів мене навіть останньою, разом із двоїшниками, в школі приймали в піонери”
Солістка Національної філармонії України Ольга Чубарева: ”Через спів мене навіть останньою, разом із двоїшниками, в школі приймали в піонери”

Український фонд культури висунув солістку Національної філармонії України Ольгу Чубареву на здобуття звання заслуженої артистки України. До Комсомольська співачка приїжджала відвідати батьків та сестру.

Дитинство та юність вона провела в цьому місті. Навчалася в педуніверситеті Рівного та Харківській консерваторії. Нині гастролює Європою. Володіє унікальним центральним сопрано — може одночасно брати високі та низькі ноти.

На гастролях пропонували залишитися співати за кордоном?

— І не раз. Але мені хочеться звучати в Україні.

Хто розкрив ваш талант?

— Бабуся розповідала, коли мені було 2 роки, я спіткнулася на сходах. Закричала так, що луна пішла по під"їзду. Бабуся любила співати і про себе відзначила: нічого собі голосина! Скільки себе пам"ятаю, завжди співала, і вже в дитсадку сольно. Через спів мене навіть останньою, разом із двоїшниками, в школі приймали в піонери. Оскільки я погано поводилася. Просто сиділа за партою і співала. А коли захоплювалася, то й голосно.

І з батькового, і з маминого боку в нас у сім"ї співають усі. У матері хороший голос, вищий, ніж у мене. Вона сама закінчила музучилище. Прадідусь і прабабуся володіли такими сильними голосами, що коли співали, стекла у вікнах тремтіли.

Якийсь конкурс, фестиваль або закордонна поїздка стали переломними у кар"єрі?

— Коли завершувала навчання у Рівному, запропонували взяти участь у конкурсі імені Клима Чічки-Андрієнка в Тернополі. Було сильним ударом, коли після відбіркового туру називали результати. З"ясувалося, що я не пройшла.

Брела під дощем, і сльози котилися градом. Наступного дня вирішила прийти подивитися на виступи інших конкурсантів. До мене підбіг організатор із докором: "Ольго, ви чому не в сукні? Ви чому ще неготові?". Я пояснила. А він виніс мені список учасників, в якому було моє ім"я. Напередодні сталася помилка, й мене не назвали.

Чим ще захоплюєтеся?

— Я гравер. Це наша родинна справа.

Якою мовою переважно співаєте?

— Найчастіше італійською. Співаю французькою, португальською, російською, українською. Дуже люблю саме українські пісні.

Який найцікавіший дарунок вам підносили?

— Його зробив шанувальник на мій день народження. Він пробрався в номер і прикрасив його повітряними кульками. Коли я увійшла, то навіть не зрозуміла, чи туди потрапила. Сам же чоловік прийшов через півгодини із кошиком квітів і каблучкою.

Зараз ви читаєте новину «Ольгу Чубареву висунули на заслужену артистку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі