четвер, 26 червня 2008 18:39

Олена Липка забула дітей під магазином

Автор: фото надане ВЗГ ГУ МВС України в Полтавській області
  Олена Липка обіймає своїх доньок Настю (ліворуч) й Аню в Кременчуцькій дитячій лікарні. Жінка в стані алкогольного сп’яніння пішла в магазин і залишила дітей на вулиці. Після того подалася додому, а дітей забула
Олена Липка обіймає своїх доньок Настю (ліворуч) й Аню в Кременчуцькій дитячій лікарні. Жінка в стані алкогольного сп’яніння пішла в магазин і залишила дітей на вулиці. Після того подалася додому, а дітей забула

Минулої суботи 24-річна  Олена Липка загубила в центрі Кременчука двох доньок — 4-річну Анну і Анастасію, якій 1 рік і 3 місяці.

Діти майже годину були самі на розі вулиць Пролетарської та Першотравневої. Близько 23.00 їх помітив батальйон патрульної служби.

— Коли їх знайшли, старша стояла біля коляски, — розказує прес-офіцер Кременчуцького міського управління МВС Анна Волювач. — Вона сказала, що чекають на маму, яка пішла в магазин. Приїхав додатковий наряд. Він оглянув усі розважальні заклади й магазини в окрузі. Матір не знайшли.

Викликали "швидку". Дітей доправили до лікарні. Медики оглянули їх і сказали, що стан їхнього здоров"я задовільний, підозр на захворювання немає.

— У дитячій колясці працівники міліції серед різного мотлоху знайшли жіночу сумочку, — веде далі Волювач. — У ній була банківська картка. Встановили прізвище та ім"я, через адресне бюро знайшли адресу. Коли вранці туди приїхали, на питання, де її діти, жінка пояснила, що їх, мабуть, забрала її матір. Вона думала зранку зв"язатися з нею, спитати, як вони. У неї навіть думки не було, що залишила їх у центрі міста. Від неї було чути запах спиртного. Було видно, що спала зовсім мало.

Олена говорить, відзначала 5-річчя свого весілля. Спочатку відвідала матір, яка відпочивала з друзями на природі. Далі святкувала зі своїми друзями. Як трапилося, що загубила дітей, не пам"ятає. Говорить, у пам"яті залишилося тільки те, як близько 22.00 прийшла в магазин на вул. Першотравневій.

— Сама не знаю навіть, як це сталося, — пояснює жінка. — Я взагалі рідко вживаю спиртне. А таке вперше вийшло.

Чоловік три місяці тому поїхав на заробітки в Москву

Чоловік Олени 32-річний Андрій три місяці тому поїхав на заробітки в Москву. Жінка мешкає з дітьми в однокімнатній квартирі.

— Як для двох малих дітей умови негативні, — зауважує Анна Волювач. — Є ліжка, але кругом бардак.

Кримінальна міліція у справах дітей дала жінці тиждень, щоб вона навела у квартирі лад. Якщо не впорається, то оформлятимуть документи на позбавлення її батьківських прав.

— Ми поїхали спочатку до дітей у лікарню, — додає прес-офіцер. — Вони дуже зраділи, коли побачили маму. Менша, яка ще не розмовляє, тягнула рученята, наче хотіла сказати, що скучила. Вони ще зовсім малі, щоб розуміти ситуацію. Яка б вона не була, все одно для них вона мати. Головне, що з дітьми нічого не трапилося, що вони не потрапили в руки циган.

З лікарні дівчат забрала бабуся.

— Діти зараз нормально себе почувають, вони зі мною вдома, — каже Олена Липка.

У телефонній слухавці чути, як щось белькоче молодша Аня.

Зараз ви читаєте новину «Олена Липка забула дітей під магазином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі