вівторок, 29 липня 2008 17:36

Олена Безпечна очолювала Стаханівський загін

21 липня у селі Хейлівщина Чорнухинського району померла 80-річна Олена Безпечна.

— Вона померла від старості, та й різні хвороби мала, характерні для її віку, — розповідає секретар Хейлівщинської сільської ради Світлана Огур. — 20 років жінка жила в доньки Галини. Та за матір"ю до останнього доглядала.

Безпечна народилася 10 травня 1919 року в селі Вороньки Чорнухинського району в сім"ї колгоспників. Окрім Олени, в родині були ще дві сестри, але вони померли маленькими. Безпечна з юності працювала на різних роботах, була конюхом, в"язала снопи, куховарила.

— Постійно працювала, не покладаючи рук, — згадує Світлана Огур. — 1935 року очолювала Стаханівський загін, була ланковою, вирощувала тютюн. За свою трудову діяльність була делегатом на Всесоюзній виставці народного господарства у Москві. Отримала диплом і нагороду. Вони зберігаються у Вороньківському краєзнавчому музеї.

Чоловік Олени Безпечної Дмитро помер на початку 1980-х. Подружжя мало двох дітей. Син Михайло помер у 42 роки. Донька Галина вийшла заміж та живе у Вороньках. Після смерті батька вона забрала матір до себе.

— Олена Андріївна була добра, щедра, мала чуйне серце, — каже секретар.

Зараз ви читаєте новину «Олена Безпечна очолювала Стаханівський загін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі