середа, 16 липня 2008 18:41

Олександра Прядуна забили ногами

18 липня сороковини з дня смерті 80-річного Олександра Прядуна із села Ряське Машівського району. 9 червня чоловіка вбили двоє місцевих, бо він відмовився позичати гроші на горілку.

— Насторожила пожовкла газета "Комуніст", яка стирчала з його забору та вже вигоріла на сонці, — розповідає 50-річний Микола Завгородній, сільський голова Ряського. — Її побачила соцпрацівник сільради Людмила Бідак. Чоловік жив сам. Вона його навідувала.

Жінка згадує, з порога почула сморід. У коридорі в калюжі крові лежав мертвий пенсіонер.

— Із сільської ради подзвонили в міліцію. Приїхали дільничний та слідчі, — продовжує сільський голова. — Відправили тіло на розтин. Виявилося, що Прядуна били ногами. Усі ребра були поламані.

Працівники міліції перевірили більше десятка місцевих жителів, які п"ють та ніде не працюють. Вийшли на двох чоловіків, 22-річного Олександра та Віктора, 24 роки. Слідчі дізналися, що того дня вони випивали. Пішли до Прядуна позичити грошей на горілку. Той відмовив. Це розлютило чоловіків. Вони повалили пенсіонера на землю та забили ногами.

Олександр Прядун родом із Рівненщини. 1989 року переїхав до села з Нікополя. Купив стару хату. Жив сам.

— Прядун був неговірким. Про нього ніхто нічого не знав, — веде далі Завгородній. — Документів про участь у війні, про те, що він дитина війни, не мав. Був затятим комуністом.

Поховали Прядуна за кошти сільради. На похороні не було жодного родича.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Прядуна забили ногами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі