вівторок, 27 травня 2008 18:30

Олександр Кириченко помер від серцевих хвороб

22 травня від серцевих хвороб помер хірург 71-річний Олександр Кириченко. 30 років він очолював у Лохвиці хірургічне відділення місцевої лікарні.

— Свого рятівника-хірурга згадують тисячі лохвичан, — схлипує вдова покійного 70-річна Людмила Кириченко. — Він не рахував, скількох людей врятував. Повністю віддавав себе роботі. Вдома його було складно застати. Завжди був у відділенні. Постійно вчився — освоїв анестезіологію, переливання крові. Робив складні операції на венах, серці. Рятував після інсультів. Спочатку сам дивився, як працюють досвідчені колеги. Потім учив молодих. Був дуже добрим.

Олександр Петрович у 4 роки залишився сиротою. 1954-го вступив до Харківського медінституту. У Лохвицькій райлікарні працював по закінченні інституту 1960 року й до останніх днів. Мав звання відмінника охорони здоров"я СРСР, заслуженого лікаря України, лікаря вищої категорії. Заснував династію лікарів — син працює у військовому шпиталі для ветеранів у Києві, онук — студент медінституту.

— Завжди був готовий прийти на допомогу, — згадує медик, пацієнт і у 1960-х сусідка покійного Любов Козоріз, 54 роки. — Йшов із дому — завжди залишав записку, у якій писав, де його можна знайти. Коли я була малою, придбав мотор до човна й катав усю дітвору з кутка річкою Суха Лохвиця. Таких добрих і порядних людей небагато залишилося.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Кириченко помер від серцевих хвороб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі