вівторок, 21 жовтня 2008 17:10

Олександр Івченко отруївся рибою

25-річний Олександр Івченко з селища Котельва потрапив до лікарні з ознаками ботулізму. Він отруївся маринованим товстолобом.

5-кілограмову рибину Олександр із дружиною Юлією привезли від тестя з тещею з Роменського району Сумщини. Товстолоб був почищений та заморожений.

Жінка його розморозила, порізала на шматки та замаринувала в солі й оцті. Увечері рибу їли з картоплею молоде подружжя й батьки Олександра. Сім"ї живуть в одному будинку.

— Через два дні я заглянула в холодильник, — розповідає свекруха Ольга Івченко. — Риби лишилося кілька шматочків. Був такий запах, ніби вона почала пропадати. Я із мискою виставила в коридор. Викидати не стала, бо, думаю, не я ж купувала.

Того дня товстолоба доїв Олександр. На ранок чоловікові стало зле — блював, мав пронос.

Ольга Іванівна працювала санітаркою. Вона одразу зробила синові клізму. Коли в Олександра почало двоїтися в очах, його доправили до районної лікарні.

— Порушення зору та розлади травлення — одні з перших симптомів ботулізму, — розповідає лікар-терапевт із Котельви Людмила Деримарко, 37 років. — Колеги з обласного центру підтвердили наш діагноз. Стан пацієнта не покращувався. Його відправили в обласну реанімацію.

Усім членам родини для профілактики ввели сироватку проти ботулізму.

Нині Олександра перевели до загального відділення лікарні. Загрози його життю немає.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Івченко отруївся рибою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі