четвер, 29 травня 2008 21:30

Олег Рябо проїде велосипедом 10 тисяч кілометрів

 

Скульптор із міста Комсомольськ 53-річний Олег Рябо вирішив доїхати велосипедом до Комсомольська-на-Амурі в Росії, що за 10 тис. км. Нині чоловік готується до велопробігу. Він надіслав звернення до влади російського міста, листується з Міністерством культури і туризму України. Проходить обстеження в лікарів та шукає спонсорів.

— Поїхати в Комсомольськ-на-Амурі мріяв ще зі школи, — говорить Рябо. — Велоспортом займаюся вісім років. Виступаю на міських та обласних змаганнях.

Велопробіг Рябо розпочне у квітні–травні наступного року. Нині тренується — їздить на значні відстані. Лікує коліно, травмоване на змаганнях.

— Маю намір привернути увагу молоді до масових занять спортом, — каже чоловік.

Рябо хоче, щоб велопробіг мав статус міжнародного. Планує зупинятися в найбільших містах, спілкуватися з журналістами, місцевою владою. Вестиме щоденник. Потім видасть його книгою. До Комсомольська-на-Амурі їхатиме сам.

— Напарника для такої ризикованої подорожі знайти складно, — зауважує. — Моя 25-річна дружина Наталія залишиться вдома. Вона дуже спортивна. Підтримує мене у тренуваннях.

На велопробіг Олегові Рябо потрібно від 15 до 20 тис. грн. Ці гроші він витратить на харчування та ночівлі, також придбає зворотний квиток на літак. Чоловік їхатиме на велосипеді французької фірми "Джанг". Його надасть із 50-відсотковою знижкою велосалон у Києві.

Поїздка триватиме чотири місяці.

Зараз ви читаєте новину «Олег Рябо проїде велосипедом 10 тисяч кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі