вівторок, 19 серпня 2008 17:50

Олег Карабка шукає земляків по світу

24-річний Олег Карабка з Лохвиці заснував громадську організацію "Лохвицьке земляцтво". Хоче об"єднати вихідців із Лохвиччини, аби вони допомагали райцентру.

— Наші земляки живуть в інших містах на сусідніх вулицях, та не знають про це, — розповідає Карабка. — Через земляцтво вони можуть дізнатися адреси, номери телефонів одне одного.

Ідея створити земляцтво виникла в сім"ї Карабок чотири місяці тому. Олег із батьком Олегом Юрійовичем та братом Сергієм на початку липня зареєстрували організацію. Провели збори із друзями Володимиром Інденком та Олександром Борисенком.

— Молодь 18–35 років тікає з Лохвиці працювати до великих міст, особливо до Києва, — каже Олег. — Через земляцтво хочемо повернути їх додому, щоб працювали для розвитку рідного краю.

Цього літа Олег повернувся з Києва. Там навчався в університеті, працював. Говорить, що без тісних зв"язків із земляками, їх допомоги, було б важко.

Чоловік розшукує земляків через знайомих. Планує створити відділення земляцтва в Києві, Полтаві, Харкові. Серед його земляків — поет і громадський діяч Григорій Булах, художниця Анастасія Рак, поет Микола Петренко, ректор Харківського педуніверситету Іван Прокопенко.

Зараз ви читаєте новину «Олег Карабка шукає земляків по світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі