пʼятниця, 18 травня 2007 07:12

Обласну дитячу бібліотеку виселяють

Депутати обласної ради порекомендували керівництву Полтавської обласної бібліотеки для дітей імені Панаса Мирного переїхати з книжками до сусідньої наукової бібліотеки. Приватні особи, які нині володіють приміщенням дитячої бібліотеки, бажають змінити профіль закладу.

Керівництво дитячої бібліотеки пояснює, що не може перевезти свої 140 тис. книг. Для фондів потрібні 500 кв. м площ, тоді як у науковій бібліотеці виділили 300 кв. м.

— Cамим тісно, — виправдовується директор наукової бібліотеки Тетяна Зеленська, 54 роки. — Наше приміщення розраховане на 700 тисяч книг. Наш фонд налічує 765 тисяч примірників. Куди ж приймати ще дитячі книжки?!

Працівники дитячої бібліотеки чекають на обіцяне нове приміщення. Два роки тому з обласного бюджету на проект вже витратили 300 тис. грн. На будівництво потрібно щонайменше 3,5 млн грн.

Старе приміщення дитячої бібліотеки колись належало "Полтаваагробуду". Потім його продали "Полтавагазу", пізніше — підприємству "Темп-1" із Карлівки. У 2004 році споруду купили три приватні особи.

На сьогодні в наукову бібліотеку перевезено частину дитячих книг. Для маленьких читачів тут виділили дві кімнати та один зал. Проте діти продовжують ходити до старої будівлі.

Зараз ви читаєте новину «Обласну дитячу бібліотеку виселяють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі