четвер, 19 серпня 2010 19:38

Новини коротко

Із суботи чотири дні в Полтаві повітря було непрозоре. Місцеві припускали, це смог або ж принесло дим із Росії, де зараз великі пожежі. Гідрометеорологи кажуть, це імла — насичене водяною парою повітря, туман із пилюкою. Від спеки та низької відносної вологості утворюються шари пилу, які "висять" над землею. Зафіксували, що в першій половині серпня в обласному центрі пилюки в повітрі містилося в 2,5 раза більше за норму. 8 серпня в місті була рекордно висока температура за останнє століття, +39,4°С.


На вул. Юрченка — центральній в авіамістечку — мають прокласти нові тротуари, яких там не було кілька років. Вони будуть тимчасовими, доки збудують спорткомплекс. Після того покладуть тротуарну плитку. Тим часом капітально відремонтували й розширили частину однієї з головних вулиць Полтави — Калініна — від перехрестя з Грушевського до 23 Вересня.


Полтава дістала позитивну оцінку щодо підготовки до опалювального сезону. Такі результати роботи комісії Міністерства житлово-комунального господарства. Топити повинні почати вчасно.


28 серпня до Полтави мають приїхати інвестори російського товариства "Сіті", яке будує один із найбільших у світі ділових центрів "Москва-Сіті" на 250–300 тис. робочих місць. Розглядатимуть пропозиції відбудови аеропорту "Полтава", який десятиліттями приймає тільки приватні рейси. Того дня відкриють оновлений аеропорт у Харкові, гроші в реконструкцію якого вклали росіяни.

Зараз ви читаєте новину «Новини коротко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі