четвер, 30 жовтня 2008 15:03

Новини коротко

По 1 тис. грн компенсації Ощадбанк виплатив половині із зареєстрованих вкладників Полтавщини. Зареєструвалася тільки третина людей, які мали вклади. Нині виплачують гроші тим, хто встиг зареєструватися до 7 березня. Якщо фінансування триватиме на такому ж рівні, як нині, усім вкладникам по тисячі виплатять за 2–3 роки.



Ліквідували струмінь води заввишки 1,5 м, діаметром до 1 м, який витісняв газ на поверхню зі швидкістю 400 куб. м/год поблизу села Великі Будища Гадяцького району. Три тижні з ним нічого не могли зробити. Селяни нарікали на головний біль.




Решетилівщина — перша в області із захворюваності на туберкульоз. Протягом 2008-го в районі зареєстрували 21 людину з уперше виявленою активною формою хвороби. У перерахунку на 100 тис. населення за дев"ять місяців цього року зареєстрували 75,2 хворих. Показник по області — 43,3.



Аграрії Полтавщини не поспішають збирати кукурудзу через необхідність сушки й відсутність можливостей зберігання. Дрібні комерсанти пропонують забирати з-під комбайна по 200 грн/т. Ціна на елеваторах — 400–450. Нормальною виробники вважають ціну 600 грн.



Депутати Полтавської міськради додатково виділили 85 тис. грн для лікарень. Гроші перекриють різницю у зв"язку з подорожчанням ліків. Ветеранів Другої світової та учасників бойових дій забезпечать безкоштовними ліками до кінця року.



У Диканьці за гроші столичного бізнесмена Юрія Кішінця відреставрували Кочубеївську арку. Її на в"їзді в селище 1820-го спорудив граф Віктор Кочубей на честь приїзду в його вотчину імператора Олександра І.

Зараз ви читаєте новину «Новини коротко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі