середа, 06 серпня 2008 15:24

Нове обладнання виявлятиме пухлини

Апаратуру для ультразвукового обстеження до Пирятина привезла американська делегація. Це подарунок від Міжнародної християнської організації "Керін Партнерз Інтернешнл". Ціна обладнання — $25 тис.

Про передачу обладнання з американцями домовилися начальник відділу охорони здоров"я Пирятинської райадміністрації Петро Григоренко та його син Ростислав. Вони кілька років підтримують із християнською організацією дружні відносини.

На новому обладнанні лікарі зможуть діагностувати доброякісні та злоякісні пухлини, зміни органів черевної порожнини.

Нову апаратуру поки що не підключили. Адміністрація лікарні чекає на київських фахівців, що перевірять апарат, установлять та навчать медпрацівників користуватися ним. Обладнання можна буде перевозити та переставляти. Брати із собою в села району на виїзні прийоми, які проводять щочетверга. Апарат за розміром трохи менший за дипломат.

Нині медики обстежують пацієнтів на стаціонарному апараті "Сіменс" та на переносному — "Лоджік", що працюють 5 років. Перший подарували німецькі лікарі, а другий придбали за кошти районної ради, яка виділила 45 тис. грн. На них обстежують усі органи, крім головного й спинного мозку.

Зараз ви читаєте новину «Нове обладнання виявлятиме пухлини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі