четвер, 31 липня 2008 18:29

Ніна Негольшова школу залишила в першому класі

Автор: фото з архіву Ніни Негольшової
  Подружжя Тимофій та Ніна Негольшови фотографуються в травні 1952-го у фотоательє в місті Прилуки Чернігівської області. За 15 років вони розлучилися
Подружжя Тимофій та Ніна Негольшови фотографуються в травні 1952-го у фотоательє в місті Прилуки Чернігівської області. За 15 років вони розлучилися

На фото 1952 року подружжя Ніна та Тимофій Негольшови. Знімок зроблено в травні в місті Прилуки Чернігівщини в місцевому фотоательє. За рік до того сім"я переїхала до України з Краснодарського краю Росії. Тимофій служив у Прилуках на військовому аеродромі.

Ніна Негольшова (Гончарова) народилася 1927-го в хуторі Безлісний Краснодарського краю. У сім"ї було шість дітей. Мати померла, коли дівчині виповнилося 6 років. Навчання в школі залишила в 1 класі — піклувалася про меншого брата й допомагала батькові по господарству. Тому освіти не має, читати та писати не вміє.

— У квітні 1945-го прийшли свати від односельця Тимофія. Йому тоді було 16 років. А мені —18. Протягом тижня зіграли весілля. Через два роки народилася донька Маша, а ще через два — син Коля, — згадує Ніна Негольшова. Нині їй 81 рік. Живе в Миргороді. У місто переїхали 1954-го — чоловіка перевели до льотної військової частини.

У лютому 1966 року донька Негольшових вийшла заміж, а в грудні народила дівчинку. Тимофій сказав, що він замолодий для дідуся. 1967-го Ніна й Тимофій розлучилися. Він одружився із молодшою за себе, із двома дітьми.

У Миргороді Негольшова прибирала у військовій частині льотчиків. Згодом — у будорганізації. До пенсії працювала на пошті.

Полюбляла вишивати та в"язати. Рік тому жінці зробили операцію на оці, видалили катаракту. Тому ані спиць, ані голки не бере до рук. Не дивиться телевізор.

— Мама вміє робити все по господарству. Варить смачні обіди, — каже 61-річна донька Марія Недобр.

Ніна Негольшова має шість онуків та чотири правнуки.

Зараз ви читаєте новину «Ніна Негольшова школу залишила в першому класі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі