четвер, 10 січня 2008 19:09

Ніна Макаренко куховарила на весіллях

9 січня поховали жительку села Пироги Глобинського району Ніну Макаренко. 2 квітня їй виповнився би 81 рік. Жінка померла від хронічного захворювання шлунку.

— Останні десять років доглядала паралізовану молодшу сестру Парасковію, — розповідає голова сільради Тамара Кір"ян, 39 років. — У неї в будинку і на подвір"ї був культ чистоти. На клумбі з весни до осені квіти цвіли.

Ніна Іванівна заміж не виходила і дітей не мала. Жила в батьківській хаті в Пирогах. До Великої Вітчизняної війни встигла закінчити шість класів. Після війни працювала ланковою. У 55 років пішла на пенсію, але ще понад 10 років була прибиральницею в конторі колгоспу. Мала велике господарство й город. Брала квартирантів.

— Із нею всі уживалися, — веде далі Кір"ян. — Хата в неї крита очеретом. Усередині стояла старовинна піч із гарними кахлями.

У Ніни Макаренко залишилися молодші сестра Параска і брат Борис. Поховала жінку племінниця Любов Смірнова, допомагали сусіди.

— Вона завжди всім допомагала. Чи в кого свято, чи біда, завжди куховарила. Її кликали першу, — ділиться Тамара Олександрівна.

Останні дні жінка почувалася гірше, але нікому не казала.

Зараз ви читаєте новину «Ніна Макаренко куховарила на весіллях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі