пʼятниця, 28 вересня 2007 07:07

Ніна Куряча тримає 100 кролів-велетнів

Автор: фото: Інна МОСКАЛЬЧУК
  Ніна Куряча з Супрунівки Полтавського району показує 5-місячну кролицю породи німецький обер, яка важить шість кілограмів. Тварин жінка розводить на продаж
Ніна Куряча з Супрунівки Полтавського району показує 5-місячну кролицю породи німецький обер, яка важить шість кілограмів. Тварин жінка розводить на продаж

У селі Супрунівка Полтавського району 56-річна Ніна Куряча вісім років розводить на продаж елітні породи великих кролів.

Жінка тримає 100 кролів. Дуже любить тварин. Кожному дає  ім"я. Також Ніна вирощує троянди. Продає їх по 3 грн реалізаторам. Радіє, бо бізнес приносить їй задоволення. А в чоловіка Віталія великий голуб"ятник. Займається цією справою для душі.

У господарстві чистопородні бельгійські фландери вагою 10 кг та німецькі обери по 12 кг.

— Кролів можуть розводити навіть пенсіонери. У селах на паї дають зерно. Трави накосити просто, — говорить господиня. — Не треба кліток. Можна запустити кролів до загорожі, де колись тримали свиней чи корів.

5-місячний породистий кріль важить 5 кг.

— Свиню на 170 кілограмів треба рік годувати, — підраховує Ніна Яківна. — Із 20 моїх кролів за півроку можна отримати 100 кілограмів дієтичного м"яса.

У Курячих у господарстві люцерною засіяно 30 сотих. На зиму купують ячмінь та овес. На заводі в Копилах — комбікорм по 1,5 грн/кг.

3-місячний породистий кролик коштує 100 грн. Дорослий кріль — 300–400 грн. За прикладом Ніни Яківни розведенням кролів пробують займатися й односельці.

Подружжя Курячих живе в центрі села. Ніна — медик, працювала в Супрунівській медамбулаторії. Нині на пенсії. 52-річний чоловік Віталій Григорович працює директором підприємства "Шляхбудсервіс" у Полтаві. У них є донька та син, медики. Живуть окремо.

Зараз ви читаєте новину «Ніна Куряча тримає 100 кролів-велетнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі