четвер, 25 листопада 2010 17:50

Невиконані обіцянки нової міської влади

Щонайменше п'ять обіцянок не виконав новообраний мер 42-річний Олександр Мамай.

1. Обіцяв скоротити кількість заступників міського голови до трьох-чотирьох. Натомість призначили шістьох. Перший заступник — В'ячеслав Стеценко. Керуюча справами міськвиконкому — Ірина Яковлєва, з питань діяльності і розвитку гуманітарної сфери — Діонісій Каплін, економіки і соціальних питань — Ольга Борисенко, з юридично-адміністративних — Дмитро Трихна, з житлово-комунального господарства — Валентин Герасименко.

2. Обіцяв звільнити всю команду попередника. Валентин Герасименко, перший заступник колишнього мера Андрія Матковського, залишився працювати у міській раді. Тепер він заступник мера з питань житлово-комунального господарства.

3. Обіцяв, що в нього і всіх його заступників зарплата буде 1 грн, бо вони — люди забезпечені.

— По закону, зарплати в 1 гривню не буває. Я і мій перший заступник В'ячеслав Стеценко — забезпечені люди, — пояснює Олександр Мамай. — Нам будуть нараховувати повну зарплату. Але потім вона розподілятиметься між працівниками міськради, які заробляють найменше. Це водії, прибиральниці, окремі працівники відділів. Решта моїх заступників отримуватимуть близько 5 тисяч гривень зарплати. Це їхній єдиний дохід.

4. "Жоден із представників "Совісті України" (партія, від якої йшла вся команда теперішнього мера. — "ГПУ") не працюватиме у виконавчій владі. "Вони будуть тільки депутатами", — напередодні виборів обіцяв 39-річний Юрій Ісаєв, довірена особа Олександра Мамая. Слова частково дотрималися. Керуючою справами міськвиконкому обрали безпартійну Ірину Яковлєву. Висувала її у депутати міськради партія "Совість України".

5. Олександр Мамай не має вищої освіти. Навчався у будівельному інституті (тепер техуніверситет), з якого його відрахували на першому курсі. Перед виборами пояснював, що тоді в нього народилася донька і треба було заробляти гроші. Через це й покинув навчання. Також казав, що не планує здобувати вищу освіту, бо має великий досвід і цього йому достатньо. У цей вівторок він склав перший іспит (диктант) для вступу на агрономію в Полтавську аграрну академію заочно.

Зараз ви читаєте новину «Невиконані обіцянки нової міської влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі