пʼятниця, 30 травня 2008 18:37

Невідомі кургани знайшли у Миргороді

22 і 23 травня в Миргороді проходив семінар "Охорона та дослідження пам"яток археології". Його учасники провели археологічне дослідження міста. Визначилися на майбутнє з місцями проведення розкопок.

— Обстежили територію Миргорода. Прокопали заглибини в землі в мікрорайонах Почапці й Личанка та в центральній частині міста, — розповідає "ГПУ" директор Миргородського краєзнавчого музею Андрій Фесенко, 36 років. — За час існування Миргорода — це перше комплексне археологічне дослідження.

У районі Личанки дослідники виявили знахідки бронзового періоду. Спеціалісти  вивчать їх й встановлять вік експонатів. У мікрорайоні Почапці на території лікувально-оздоровчого закладу знайшли поселення доби бронзового віку. Його площа майже 20 га. Вік поселення — від ІІІ до кінця ІІ ст. до н. е.

У Миргороді науковці також виявили кургани. Їх місце розташування не розголошують до проведення розкопок.

Дослідники запланували комплексне археологічне дослідження визначених територій. Спробують визначити історичні межі Миргорода.

Зараз ви читаєте новину «Невідомі кургани знайшли у Миргороді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі