понеділок, 19 травня 2008 17:46

Неповнолітнім забороняють їздити скутерами

Минулої середи в Лохвиці на вул. Леніна скутер, яким керувала 40-річна Оксана, зіткнувся з іномаркою "Шевроле Лачетті". Жінка забила обличчя.

— Баба за рульом не винувата, — розповідає свідок пригоди 29-річний Олександр. — Вона повертала, а він не пропустив.

Водій "шевроле" відразу відвіз жінку до лікарні. За 2 год. її відпустили. Наклали шви на обличчя.

— Зараз власники скутерів, що мають об"єм двигуна, більший за 50 кубічних сантиметрів, проходять курси підготовки, вивчення правил дорожнього руху та реєстрацію, — говорить старший державтоінспектор із Лохвиці 46-річний Сергій Лесик. — Багато зареєструватися не можуть, бо купили беушний транспорт без документів.

У травні в Лохвиці міліціонери затримали вісьмох підлітків, які порушили правила дорожнього руху на скутері. Чоловік каже, неповнолітнім заборонено їздити, бо вони не мають посвідчення.

Сергій Лесик зауважує, часто дорослі сідають за кермо в нетверезому стані. На таких водіїв важко накласти стягнення, бо немає документів та номерних знаків. Переслідування може завершитися трагічно.

Цього року в Лохвицькому районі сталося шість дорожніх пригод із мотоциклами та скутерами. Торік у 20 аваріях через скутеристів травмовано десятеро осіб. А в селі Старий Хутір 29-річний чоловік упав зі скутера. Помер від забою серця.

Зараз ви читаєте новину «Неповнолітнім забороняють їздити скутерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі