четвер, 23 серпня 2007 07:01

Наталія Єна продала борщу на 1700 гривень

Автор: фото Оксана МУРАШОВА
  У Великих Сорочинцях Миргородського району Наталія Єна (присіла) насипає борщ гостям ярмарку. На продажі гарячих страв місцеві жителі заробили від 1,5 до 3 тисяч гривень
У Великих Сорочинцях Миргородського району Наталія Єна (присіла) насипає борщ гостям ярмарку. На продажі гарячих страв місцеві жителі заробили від 1,5 до 3 тисяч гривень

Під час ярмарку у Великих Сорочинцях Миргородського району місцевий житель, 21-річний Віталій Коряк, здавав під стоянку авто свій двір. Брав по 5 грн за місце.

— Узяв ще й чотирьох квартірантів, по 25 гривень з людини. Розмістив їх у врем"янці, — каже хлопець. — Але це не має смисла, бо примхливі дуже. Коли зайшла мова про оплату, почали жалуватися, що погані умови. Ну вони ж бачили, як прийшли зразу. Більше не братиму.

Коряк переконує, що його односельці непогано заробили на ярмарку. Торгували їжею, здавали квартири, двори під стоянки, пропонували душ. Про прибутки не розповідають.

— Тут же конкуренція страшна, всі шифруються, — пояснює чоловік.

Стоянка в селі коштувала 5–10 грн за добу. Душ — 5 грн. Через спеку на цю послугу був великий попит. В один двір приходили по 25–30 людей за день. Переночувати в селі одній людині можна було за 40–50 грн. За квартиру брали по 80 грн. Сюди входило триразове харчування, душ, ночівля.

35-річна місцева жителька Наталія Єна на ярмарку продавала домашні страви. Де працює постійно, говорити відмовляється.

— На роботі узнають, будуть обсуждать, — каже.

Наталія прокидалася о четвертій ранку і бралася за куховарство. Їй допомагали доньки й найняті за 50 грн на день дві знайомі жінки.

Порція борщу в одноразовій глибокій мисці коштувала 8 грн. Стільки ж і картопля з підливою. Фарширований перець — 3 грн за штуку. Вареники з картоплею — 5 грн за п"ять штук.

За шість днів Наталія продала 60 л борщу. На цій страві заробила 1700 грн. Гроші планує витратити на навчання доньок. Одна з них школярка, інша — студентка Полтавського педуніверситету.

У Великих Сорочинцях 3700 жителів. Із них 360 працюють у місцевому аграрному підприємстві "Великосорочинське", де середня зарплата 520 грн. 69 селян мають ставку у Великосорочинській дільничній лікарні — від 440 до 1000 грн. 30 селян — офіційно безробітні.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Єна продала борщу на 1700 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі