середа, 13 серпня 2008 16:46

Насіння перероблятимуть на мінізаводі

7 серпня в селі Красногірка Машівського району відкрили дев"ятий в Україні міні-завод з обробки насіння. Він може переробляти до 5 т насіння за годину. Отримуватимуть якісний посівний матеріал на продаж.

Збудувало завод товариство "Агрінвест Лімітед". Працюватиме на ньому місцева компанія "Фармко". Монтувати лінію до Красногірки приїжджали австрійці. Допомагали їм місцеві, вісім з яких працюватимуть на міні-заводі. Зарплатню матимуть понад тисячу гривень.

Крім начальника лінії Олексія Полтавченка, на міні-заводі працюва-тимуть інженер, обліковець та п"ять операторів. Чоловіків підбирали в селі без спеціальної освіти, але технічно грамотних.

49-річна Людмила Булак, жителька Красногірки, у "Фармко" прийшла працювати різноробочою току. Потім їй запропонували місце обліковця на заводі.

— Як не стало колгоспу, шоб при такому безробітті вчити двох студентів, прийшлося завести п"ять коров, шестеро свиней, — хитає головою жінка. — Тепер усе хазяйство скоротила, бо маю роботу.

Разом із Булак на заводі працюватимуть операторами місцеві жінки — 36-річна Людмила Бурда та Надія Тертична, 51 рік.

Компанія "Фармко" на землях Машівського та Новосанжарського районів працює 10 років. Обробляє 13 га землі. Товариство "Агрінвест Лімітед", що займається інвестиціями та будівництвом, внесло до районного бюджету 3% вартості міні-заводу — 73 тис. грн. 25 тис. із них підуть на газифікацію Красногірки.

Зараз ви читаєте новину «Насіння перероблятимуть на мінізаводі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі