пʼятниця, 01 червня 2007 07:07

Наш підручник скопіювали білоруси та росіяни

Зміст українських шкільних підручників обговорюватимуть тренери голландського Центру вдосконалення шкільництва та полтавські вчителі, учні й батьки. Рекомендації з удосконалення книжок надішлють до Міністерства освіти.

— Наші підручники спрямовані на самоосвіту й написані для тих, хто пропускає уроки, — каже директор Полтавського загальноосвітньої школи N13 Іван Гончаренко, 54 роки. — Їх пишуть не вчителі-практики, а вчені. Допускають чимало помилок.

Були спроби видати підручники нового покоління. Серед них — "Я і Україна. Довкілля" для 1–6 класів.

— Ми прагнули, щоб діти пізнавали світ через спілкування з ним, а не бездумно завчали всі десять тисяч основних понять. Ввели сюди цикл уроків серед природи, — розповідає один із авторів "Я і Україна. Довкілля" професорка з Полтави Віра Ільченко, 69 років.

За "Довкіллям" нині навчаються 400 тис. дітей з усіх областей. За ним білоруси видали підручник "Окольє", а росіяни — "Окружающий мир".

На нові навчальні посібники держава щороку витрачає 200–300 млн грн.

— Деякі потрапляють на парти школярів, не пройшовши серйозної апробації, — зазначає проректор Полтавського інституту післядипломної педосвіти Сергій Клепко, 52 роки.

Зараз ви читаєте новину «Наш підручник скопіювали білоруси та росіяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі