середа, 14 листопада 2007 17:33

Найвищу зарплатню отримують фінансисти

Щомісяця працездатний житель Полтави в середньому отримує 1321 грн офіційної зарплатні. Такі дані Головного управління статистики області.

— Найлегший спосіб швидко підзаробити — це піти на будівництво, — каже випускник університету споживчої кооперації Олексій Середа, 22 роки. — Якщо робота одноразова й важка, наприклад, меблі виносити чи бетон тягати, то за це платять близько 100 гривень. Якщо піти працювати підсобником, за день дадуть 75. Та це відносно, бо заробіток у конверті, — хто скільки дасть.

На Полтавщині найвищу офіційну зарплатню отримують спеціалісти фінансової галузі — 2011 грн, будівельники — 1912 та працівники наземного транспорту — 1487 грн. Найнижчу — працівники пошти і зв"язку — 908 грн та сфери сільського господарства — 822 грн.

— Підсобникам плачу щонайменше півтори тисячі гривень на місяць, — говорить виконроб приватного будівництва в мікрорайоні Шилівка, що в Полтаві. Імені та прізвища називати не хоче. — Найбільше отримують каменщики — 4000 на місяць. Але щоб отримувати такі гроші, потрібно дуже тяжко працювати та бути кращим у своїй справі.

Середня офіційна зарплатня в Україні становить 1421 грн. У Києві — 2374. Найнижча, 1098 грн, — у Волинській та Хмельницькій областях.

Зараз ви читаєте новину «Найвищу зарплатню отримують фінансисти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі